Áramellátás üres telken

Felvonulási szekrény

A legtöbb építkezésen gondot okoz az áramellátás, ha épp csak egy villanyóra van, és nincs kiépítve még további áram elosztási lehetőség. Ilyenkor bizony biztonságos megoldást kell találni erre a problémára, nem szabad egyszerű hosszabbítókkal megoldani ezt a problémát.
Néha az iparosok még olyan megoldásokba is belekényszerülhetnek, amelyek életveszélyesek. Szóval ilyen esetben felejtsük el a gagyi szobai elosztókat, ide profi megoldás kell.
A megoldás pedig a felvonulási szekrény.
Sokan kalocsa szekrény néven ismerik, de akinek még így sem ismerős, azok kedvéért most leírom, hogy miről is van szó!
A felvonulási szekrény egy műanyag szekrényke, ami eső ellen védett, van egy árambemeneti csatlakozója, és több olyan csatlakozója, amik a kimenetek. Általában több 230V-os csatlakozó is található rajta, de az sem ritka, amikor még 3 fázisú aljzatból is többet tartalmaz. Fontos jellemzője még, hogy minden csatlakozó aljzathoz tartozik egy kismegszakító is, így ha az egyik helyre valamilyen zárlatos gépet csatlakoztatnak, akkor csak annak az egy csatlakozónak a biztosítékát fogja az leverni, minden más működhet tovább. Sőt, FI relével is el szokták ezeket látni, hogy elkerülhetők legyenek a véletlen áramütések.

Megosztás